Kadın Eli Sanayi Projesi ile Kaymet’te istihdam edilen kadın çalışanlar sertifikalarını aldı
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde yürütülen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi kapsamında medikal, savunma sanayi gibi birçok departmana mamul ve yarı mamul tedarik eden Kaymet’in bünyesinde istihdam ettiği 6 kadın çalışan, makine, tarım aletleri ve mobilyalarına düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
‘Sanayide Kadın Eli’ Proje kapsamında metal işleme bölümünün ana şirketi olan Kaymet’te istihdam edilen 6 kadın çalışana sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Kayseri Valiliği, Kayseri Çalışma ve Çalışma İl Müdürlüğü iş birliği ile sanayide kadın istihdamının artırılması ve sürdürülebilir ekonomiye katılımı amacıyla başlatılan proje kapsamında İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda Kaymet’te CNC ve makine operatörü olarak istihdam edilen 6 kadın çalışan sertifikalarını aldı. Kayseri Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ayşe AK ve TOBB Kayseri KGK Lideri Tuğbahan İlgü’nün elinden aldı.
Vakfımız sektördeki kadın rol model sayısını artırmaya devam edecek.
Konu hakkında yorum yapmak Kaymet Küme Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Emin Sönmez, “Kaymet olarak mesleğinin gerektirdiği tüm teorik ve uygulamalı eğitimleri vererek bünyemize kattığımız 6 kadın çalışanımızın iş birliği içinde yer aldığımız proje kapsamında sertifikalarını almış olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. bölümümüzde kadın istihdamını artırmak. Günümüzde bu sertifikalar sadece bir eğitim göstergesi değil, aynı zamanda kadınların istedikleri zaman neler yapabildiklerinin, bölüm fark etmeksizin her işe kolayca uyum sağlayabildiklerinin de bir göstergesi. Kaymet’te CNC ve makine operatörü olarak çalışan ve sertifikalarını alan arkadaşlarımızı başarılarından dolayı kutluyor, metal gibi ağır bir sanayiye kadınsı bir dokunuş kattıkları için teşekkür ediyorum. 6 kadın çalışanımız şirketimizde üstlendiği misyonun prestiji ile sektörde çalışmak isteyen kadınlara rol model olacaktır. İstihdama katılmak isteyen kadınların cesaretini ve inancını artıracak örnekleri çoğaltmak ve kadınlara yeni fırsatlar sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”dedi.
“Kadın çalışanlarımız yapamayacakları söylenen işlerde erkeklere taş atıyor”
Bundan sonraki süreçte üretim limitlerini kadın çalışanlara göre tasarlayarak orta vadede mavi yakalı kadın çalışanların en az yüzde 40’ına ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan. Sönmez, “Kadın çalışanlarımız yapamayacakları söylenen işlerde büyük başarı gösteriyor. Kadın çalışanların sektörde çalışamayacağı algısının toplum ve patronlar nezdinde değişmesi gerekiyor. Bu anlamda farklı kesimlerden iş insanlarının, sektörün her dalında kadınlara istihdam olanağı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Bunu başarabilirsek ağır sanayi cinsiyetten bağımsız bir yapıya sahip olacak ve patronların sıklıkla dile getirdiği eğitimli ve kalifiye eleman sorununu çözmüş olacağız.”dedim.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı